Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Cum gandesti despre TINE? Featured

01 April 2015 By In Articole Coaching

Imaginea TA. Ce crezi despre tine...

Aceia dintre noi care sunt interesati de propria dezvoltare, de atingerea anumitor obiective stiu ca felul in care ne percepem... imaginea despre noi insine este un indicator, un termometru foarte important!
Si, desi credem adesea ca imaginea de sine reflecta ceea ce suntem, acesta imagine, de fapt, determina ceea ce suntem!
Imaginea TA despre TINE este echivalenta cu gandurile pe care le ai despre tine!

Atitudinea pozitiva si increderea ca iti poti indeplini obiectivele, ca poti realiza ceea ce ti-ai propus constituie o parte importanta a actiunii tale in ceea ce priveste apropiere de un anumit scop si de atingerea acestuia.

In cazul in care imaginea ta despre tine nu este intocmai... asa cum ti-ai dori, daca esti mereu nemultumit de propria persoana, ai mereu ceva de criticat referitor la munca ta, este greu de crezut ca ai putea sa realizezi cu adevarat imbunatatirile care iti sunt necesare si, totodata, sa obtii rezultatele pe care le vrei.
De ce? .... Pentru ca „parerea”pe care o ai despre tine... se reflecta in tot ceea ce faci, insoteste toate actiunile pe care le intreprinzi. Imaginea de sine nu are legatura cu exteriorul, cu ceea ce cred sau spun ceilalti, ci doar cu propriile tale ganduri... Ce e de facut? In primul rand:

Lucreaza la atitudine ta!

Inainte de a putea imbunatati orice altceva... este nevoie sa iti schimbi atitudinea! Cu o atitudine mai buna creezi posibilitatea unei perspective pozitive. Este ceea ce ai nevoie pentru a-ti urmari obiectivele si pentru a crede ca acestea pot fi atinse.

Astfel, pentru a lucra cu si la atitudinea ta, este bine sa iei in calcul obiective de dezvoltare personala referitoare doar la atitudine.
Pentru inceput, fa un exercitiu simplu. Propune-ti ca, cel putin timp de o ora, pe parcursul unei zile... sa elimini gandurile negative.

Cum sa faci asta?
Timp de o ora, spre exemplu, incearca sa-ti observi gandurile. In momentul in care sesizezi ca apar ganduri negative, opreste-le. Pur si simplu spune-ti: ”Stop!”si opreste-le!
Si imediat inlocuieste acel gand negativ cu unul pozitiv.
Pune alt gand in loc... Fa asta fara sa te judeci, fara sa analizezi, fara sa te sa critici.
Ulterior, poti exersa ca pe parcursul unei intregi zile sa te gandesti in mod apreciativ la propria persoana. Daca poti infrange obiceiul de a avea o imagine de sine proasta, vei putea sa crezi in tine si in lucrurile pe care esti capabil sa le faci.

Foloseste afirmatii care sa-ti schimbe atitudinea
O afirmatie este pur si simplu o declaratie ca ceva este adevarat. Pare simplist, dar ea este un instrument puternic de dezvoltare personala, care te ajuta sa-ti schimbi atitudinea si sa sa ai o imagine de sine mult mai buna.
Folosirea afirmatiilor te poate ajuta ca, in timp, sa dobandesti o dispozitie mentala mai buna si o imagine mult mai buna vis-a vis de propria persoana.
Cum sa-ti construiesti asemenea afirmatii? 
Gandeste-te la cateva fraze... care ar fi pentru tine lucrurile utile, pe care sa le intelegi si sa le crezi? Pot fi fraze SIMPLE, ca de exemplu „ma plac”, „sunt multumit de mine”, „sunt increzator/curajos/relaxat...” sau pot fi fraze mai complexe care sa cuprinda modul in care vrei sa te vezi. Esti liber sa formulezi  aceste afirmatii asa cum consideri ca ti se potrivesc mai bine.
Exerseaza rostindu-le in anumite momente ale zilei.
Le poti spune in fiecare dimineata si seara sau le poti spune zilnic pe drumul catre serviciu.

Auto-perfectionarea si atingerea obiectivelor
Cu o atitudine pozitiva fata de tine insuti iti vei imbunatati si atitudinea referitoare la atingerea unei dezvoltari personale complete. In loc sa ai ganduri negative privind capacitatea ta de a respecta o dieta de exemplu, un buget sau un program de munca, spune-ti ca esti capabil sa faci aceste lucruri. Daca iti repeti deseori acest lucru, ajungi in timp sa si crezi in aceste afirmatii, iar lucrurile in care crezi devin realizabile.

Cu o atitudine pozitiva si credinta in tine insuti va fi posibil sa-ti propui multe alte teluri si obiective. Daca ai incredere in tine, poti sa-ti propui scopuri inalte legate de cariera ta, de partea financiara si sa te astepti ca munca ta sustinuta sa conduca la realizarea acestor obiective.

Si... aminteste-ti:
...mintii... ii este indiferent daca „produce” ganduri constructive sau distructive, pozitive sau negative. Depinde de tine ce ganduri alegi sa sadesti, cu ce fel de ganduri vrei sa iti alimentezi existenta. Tu esti cel care alege ce anume gandeste despre propriile capacitati, abilitati si resurse.

Imaginea, increderea TA in tine, depinde de TINE!

Read 4055 times Last modified on Friday, 15 May 2015 08:05
Echipa CE

Coaching Essence este ghidul care te va insoti in aceasta calatorie, pentru a descoperi ce anume te defineste ca esenta unica si care este natura ta permanenta.