Formare in Business coaching si lifecoaching, sedinte si cursuri de certificare ca si coach. Training NLP si sedinta de optimizare si dezvoltare personala.

Creeaza relatii productive cu echipa ta

09 April 2015 By In Articole Coaching
Unul dintre ingredientele esentiale in drumul tau catre a deveni un manager de elita este construirea unor relatii de incredere, productive cu echipa ta si cu alte persoane din organizatie. Managerii cu experienta au in vedere faptul ca, astfel de relatii pot fi foarte provocatoare, in special in ziua de azi cand schimbarea si adaptarea au un rol important in succesul organizatiei. O modalitate de a creea astfel de relatii este abordarea lor din perspectiva procesului de coaching. 

Ca parte a unui studiu efectuat in anul 2012, despre cum team coaching-ul a influentat eficienta managerilor din diverse organizatii, angajatii au fost intrebati despre calitatile pe care le regasesc sau apreciaza la managerii cu care au lucrat.

Printre raspunsurile acestora se regasesc...

 

Managerul eficient:

  • Ma provoaca prin intrebari sa gandesc, sa gasesc propriile raspunsuri si solutii.
  • Ma asculta cu interes cand am ceva de spus
  • Crede in capacitatea mea si in mine 
  • Imi ofera feedback intr-un mod asertiv si sincer 
  • Ma sustine si ma incurajeaza sa cresc in meseria mea
  • Ma mentine la standarde inalte de performanta

Aceste calitati provin din practicile de baza ale coaching-lui de calitate. In timp ce multi dintre noi intelegem sensul acestor calitati, am putea ca nu intodeauna sa stim cum sa le punem in valuare sau sa le scoatem la suprafata.

→ Ce ai putea face ca cineva sa stie cu adevarat ca tu crezi in abilitatile lui?

→ Cum poti asculta ca cealalta persoana sa stie cu adevarat ca tu o asculti? 

Gasirea raspunsurilor la aceste intrebari devine si mai dificila atunci cand ne gandim la natura relatiei dintre un manager si echipa sa.

Dat fiind ca un manager este extrem de responsabil pentru rezultatele echipei sale, acesta ar putea simti presiune fata de membrii echipei. Aceasta presiune poate fi redusa prin aplicarea unor tehnici de baza ale coachingului.

 

Mai jos sunt prezentate cateva exemple specifice de cum coaching-ul folosit din rolul de manager, poate crea relatii productive.

Tehnici Coaching Exemple de cum pot fi aplicate
Asculta si lasa cealalta persoana sa explice Pe ce domeniu simti ca vrei sa lucrezi pentru a-l imbunatati? De ce acest domeniu este important pentru tine?
Pune intrebari deschise care vizeaza probleme, preocupari, angajamente Cum te preocupa acest aspect?
Cum ar putea parea asta pentru celelalte persoane cu care interactionezi?
De cand acest aspect reprezinta o problema pentru tine?
Observa subtilitatile... Observa tonalitatea persoanei.
Oberva sermnele non verbale si limbajul corpului.
Pune intrebari menite sa scoata la iveala posibilitati... Cum ai putea imbunatati acest aspect?
Ce ai incercat in trecut? Ce s-a intamplat atunci?
Exista si alte posibilitati pe care le-ai putea lua in considerare?
Ce zici de ... ? Si daca ... ?
Concentreaza-te pe "noi" insa fara a lua din individualismul persoanei Sa vedem daca ne putem da seama cum sa indeplinim termenul limita.
Concentreaza-te pe observatii nu pe presupuneri Aceste rapoarte sunt incomplete. Sa discutam despre ce este de facut pentru a le finaliza.
Concentreaza-te pe rezultat nu pe modul in care a fost atins Rapoartele au fost 100% corecte, complete si la timp pentru fiecare trimestru.

Daca doriti trecerea de la teoretic la practic, in viitorul apropiat vom organiza evenimente specifice acestei tematici.

Read 3832 times Last modified on Friday, 15 May 2015 08:07
Echipa CE

Coaching Essence este ghidul care te va insoti in aceasta calatorie, pentru a descoperi ce anume te defineste ca esenta unica si care este natura ta permanenta.